Ramatloka Warta Sunda
Literasi Digital, Budaya dan Kewargaan

Nyusun AKD Kabupatén Tasikmalaya Kurang ti Dua Jam

SINGAPARNA, MÉRÉBÉJA—Poé Rebo kaping 30 Oktober 2019, Déwan Perwakilan Rakyat Daérah (DPRD) Kabupatén Tasikmalaya nga-sah-keun Tata Tertib (Tatib). Isukna, poé Kemis kaping 31 Oktober 2019, maju kana nyusun sarta mutuskeun Alat Kelengkapan DPRD (AKD). Sasat maraton anggota déwan téh.

Dina prakna, ti mimiti nyusun tepi ka mutuskeun AKD téh teu tepi ka dua jam. Rapat nu dipingpin ku Ketua DPRD Kabupatén Tasikmalaya, Asép Sopari Al Ayubi, téh lumangsung lancar. Méh taya pisan nu interupsi.

Ari eusi AKD téh susunan pingpinan katut anggahota komisi, Badan Pembentukan Peraturan Daérah (Bapemperda), jeung Badan Kehormatan (BK).

Ieu hasilna téh:

Komisi I

Ketua           : H. Démi Hamzah Rahadian, SH., MH (F-PDI Perjuangan)

Wakil Ketua  : Moch. Arief Arséha (F-Golkar)

Sékretaris      : Déni Daélani (F-Gerindra)

Komisi II

Ketua           : M. Hakim Zaman (F-PKB)

Wakil Ketua  : Hidayat Muslim (F-PPP)

Sékretaris      : H. Éjén Zaénal Mutakin (F-Démokrat)

Komisi III

Ketua           : Aang Budiana, S.Ag (F-Golkar)

Wakil Ketua  : Haris Somantri, S.Sos (F- Gerindra)

Sekretaris      : Ucu Subandri (F-PDI Perjuangan)

Komisi IV

Ketua           : H. Asop Sopiudin, S.Ag (F-PPP)

Wakil Ketua  : H. Syahban Hilal (F-PKB)

Sékretaris      : Ratna Déwi, SÉ (F-PAN)

Bapemperda

Ketua           : H. Cécép Nur Yakin, S.Pd, M.SI (F-Démokrat)

Sékretaris      : Mamat Rahmat (F-PAN)

Badan Kehormatan

Ketua           : H. Cécép Ruchimat (F-Gerindra)

Sékretaris      : H. Doni M. Hamdani, SÉ (F-PPP)